LAKO Wegtransportmiddelen B.V.

Afgeleverde Palfinger/Epsilon kranen & kippers

Speciale opbouwm met Palfinger kraan voor Johan Hinzen

 

Nieuwe bakwagen voor Groenrecycling Twente

De auto is voorzien van een Epsilon Q150L97 met cabine. De houtgrijper is uitgerust met demontabele schaaldelen zodat ook klein groenafval gemakkelijk geladen kan worden. 

 

 

6 bakwagens voor Koop

In de afgelopen weken heeft Lako een 6-tal bakwagens afgeleverd aan Koop Bronbemaling. De bakwagens zijn voorzien van Palfinger PK18001 EH autolaadkranen.

 

Wessels tegels met nieuwe bakwagen

Wessels tegels uit Lichtenvoorde heeft een nieuwe bakwagen in gebruik genomen. De auto is voorzien van een Palfinger PK 33002 EH autolaadkraan. De laadbak is voorzien van een volledig stalen laadvloer en er zijn twist-locks aangebracht voor zeecontainervervoer.

 

 

Drietal combinaties voor HST Enschede

Afgelopen weken zijn een drietal identieke combinaties uitgeleverd aan HST. De drieassige motorwagens zijn voorzien van een Palfinger PK18001 EH autolaadkraan. De motorwagens en middenasaanhangwagens zijn ingericht voor het vervoer van glas. In de laadvloer zijn vastzetrails opgenomen om de glasbokken aan de laadvleor te kunnen verankeren.

 

 

Multifunctionele auto afgeleverd.

De op de Carrosserie Vakdagen Hardenberg 2010 gepresenteerde multifunctionele MAN is inmiddels afgeleverd aan TCU in Ulft. Zoals ook al in het nieuws van Hardenberg vermeld is deze auto voorzien van een afneembaar Transcom kettingsysteem en een schotel.

Als containerauto wordt het 30-tons Transcom containersysteem gemonteerd. Aan de achterzijde is de auto voorzien van een vangmuilkoppeling en een hydraulisch te bedienen schaarbumper met een slag van 1 meter zodat ook lange afzetcontainers veilig te vervoeren zijn. Om de auto ook als kraanwagen in te kunnen zetten is deze tevens voorzien van een Palfinger-Epsilon kipper kraan die, bij gemonteerde knijperbak, binnen de voertuigbreedte op te vouwen is.

Als de auto als trekker ingezet moet gaan worden kan het containersysteem binnen 10 minuten gewisseld worden tegen een schotel. Deze schotel is voorzien van een verwisselbaar hartstuk (2" en 3,5") zodat zowel normale opleggers als zware diepladers getrokken kunnen worden. Om maximaal gebruik te kunnen maken van de trekker is de schotel op een schuifframe gemonteerd, waarbij dit frame op 2 verschillende plaatsen op het chassis gemonteerd kan worden. Hierdoor kan de schotel in totaal zo'n 1500 mm in lengterichting verschoven worden en is het dus mogelijk om met zware diepladers de maximaal toegestane aslasten volledig uit te nutten (schotel ver naar voren) of om een oplegger met een korte staartstraal aan te koppelen (schotel ver naar achteren) bijvoorbeeld een kiepoplegger of een city-trailer.

 

Allereerste Palfinger portaalsysteem geleverd.

Kort geleden is door Heinhuis Auto- en Metaalrecycling in Eibergen t.b.v. van Duitse vestiging Stadlohner Recycling het allereerste Palfinger Palift Portaalarmsysteem op Nederlandse bodem afgeleverd. Het betreft hier een op een DAF CF opgebouwd 14 tons systeem voorzien van telescooparmen en een radiografische afstandbediening. Het voertuig wordt inmiddels volop ingezet.

 

 

Contact

LAKO Wegtransportmiddelen B.V.
Kiefteweg 84
7151 NS Eibergen (Gld)

Tel.:
+31 (0)545 - 47 17 95
Fax:
+31 (0)545 - 47 72 77
E-mail:
info@lako-eibergen.nl
Nederlands English Deutsch
© LAKO Wegtransportmiddelen B.V. - Sitemap