LAKO Wegtransportmiddelen B.V.

Carrosserieën & voertuigaanpassingen

Naast de LAKO opleggers en aanhangwagens verzorgt LAKO ook carrosserieën en voertuigaanpassingen van uiteenlopende soort. Deze carrosserieën betreffen voornamelijk open laadbakken in uiteenlopende vormen.  

Achter de door LAKO geleverde autolaadkranen vindt u vaak een open laadbak. Bij deze laadbakken is het kraanhulpraam meestal geheel geïntegreerd. Hierdoor is het mogelijk zeer laag te bouwen maar toch een stabiel en solide voertuig te verkrijgen. Vooral bij zware kranen wordt door LAKO het voertuig geheel gestript en versterkt, daar waar dit nodig is. 

De open laadbakken kunnen naar wens worden voorzien van rongbakken over de gehele breedte van het voertuig, twistlocks voor het bevestigen van ISO-containers en bijvoorbeeld een uitschuifbare steun voor een kraanevenaar. Ook alle mogelijke sjormiddelen kunnen worden aangebracht en dit beperkt zich niet tot een standaard sjor-oog! Vaak worden deze voertuigen voorzien van RVS kisten die op maat gemaakt worden zodat maximale bergruimte gegarandeerd is. De kisten kunnen uitgevoerd worden met schuifladen of extra aflegplanken. 

Fourage laadbakken behoren tot de specialiteit van LAKO. Ook deze laadbakken worden zeer laag opgebouwd zodat een zo groot mogelijke laadhoogte beschikbaar blijft. Naar wens worden de laadbakken voorzien van een uitschuiftafel of afgeschuinde hoeken aan de achterzijde voor een zo groot mogelijke laadlengte. Uiteraard levert LAKO een bijpassende "Low-Deck" fourage-aanhangwagen zodat u voor complete combinaties aan het goede adres bent. 

Speciaal voor de bosbouw levert LAKO allerlei transportoplossingen voor het transport van rondhout en bosbouwmachines. De laadbakken voor rondhout kenmerken zich door de mogelijkheid van het laden van verschillende lengten rondhout. U kunt kiezen uit een platte laadbak voorzien van houtrongen en een degelijk kopschot, maar ook voor de lichtgewicht opbouw met naar wens aluminium langsliggers en aluminium dwarstraversen en rongen. De afwerking van deze wagens doet niet onder voor Scandinavische collega’s en natuurlijk levert LAKO U een passende Epsilon houtkraan. 

Naast carrosserieën verzorgt LAKO tal van voertuigaanpassingen. U moet hierbij denken aan het inkorten of verlengen (van de wielbasis) van een voertuig maar bijvoorbeeld ook aan de montage van een schotel of één of meerdere vangmuilkoppelingen. Hierdoor kunnen voertuigen ontstaan die zowel bakwagen als trekker zijn en dus zowel een oplegger als een aanhangwagen en/of een wipkar kunnen trekken. 

Tevens verzorgt LAKO de montage van afneembare koppelschotels zodat U een voertuig met open laadbak tevens kunt inzetten als trekker. Daarnaast beschikt LAKO over een ruim assortiment goedgekeurde stootbalken in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Scharnierbare stootbalken, uitklapstootbalken en schuifstootbalken behoren tot de mogelijkheden, al of niet lucht- of hydaulisch bediend. 

Voor opleggers en aanhangwagens kan LAKO het bijplaatsen of verwijderen van assen verzorgen, waarbij wij tevens de keuring bij RDW of TÜV wordt uitgevoerd. U kunt dus weer probleemloos gebruik maken van het aangepaste voertuig.

Contact

LAKO Wegtransportmiddelen B.V.
Kiefteweg 84
7151 NS Eibergen (Gld)

Tel.:
+31 (0)545 - 47 17 95
Fax:
+31 (0)545 - 47 72 77
E-mail:
info@lako-eibergen.nl
Nederlands English Deutsch
© LAKO Wegtransportmiddelen B.V. - Sitemap